Prstići i limači na dvodnevnoj turneji u Slavoniji

445

U organizaciji nogometnog kluba Stupnik proteklog vikenda, trećeg i četvrtog ožujka, naši najmlađi nogometaši u kategoriji prstića i limača bili su na dvodnevnoj turneji po Slavoniji, u Vinkovcima i gradu heroju Vukovaru.

Željno iščekivani polazak bio je u subotu ujutro ispred našeg igrališta, gdje su vidno uzbuđene, sretne i nestrpljive mlade nogometaše dočekali njihovi treneri Željko Zakanj i Josip Marijan.Kako vremenski uvjeti nažalost nisu dozvoljavali odigravanje utakmica na otvorenom, prva postaja našeg puta bila je dvorana OŠ Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom Selu.Tamo smo odigrali dvije utakmice sa našim domaćinima,HNK Cibaliom, a prvoligaš se ovaj put pokazao kao bolji protivnik.

Nakon utakmice krenuli smo na kratku zakusku i druženje na stadionu Cibalie. U sklopu posjeta razgledali smo stadion, trofejnu sobute se u kratkim crtama upoznali sa skoro stogodišnjom poviješću kluba našeg domaćina.

Posjet je završio, kako drugačije, nego skupnom fotografijom te smo krenuli prema drugoj postaji –  Vukovaru. Naš posjet tom gradu započeo je u prekrasnom, prošle godine otvorenom, bazenu Plivališta Vukovar, a uživanje u njemu bio je zasigurno jedan od vrhunaca putovanja.

Dan je završen odlaskom na večeru i spavanjem u Hostelu Dubrovnik smještenomu sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Nedjelja je započeta kratkim obilaskom Memorijalnog centra, a izloženi eksponati na otvorenom poput tenkova i aviona oduševili su mališane. Prije odlasku u dvoranu Borovo i odigravanja utakmica sa HNK Vukovarom ’91 obišli smo uži centar grada i prošetali se uz Dunav.

Iako rezultat samih utakmica ni ovaj put nije bio pretjerano bitan napomenimo da je ovaj drugi slavonsko-stupnjarski okršaj pripao nama. Poslije utakmice, slijedio je još samo odlazak na ručak te povratak kućama punih trbuha.

I ovo je putovanje pokazalo kako je sport, nogomet, prekrasna stvar koja spaja ljude, te osim pozitivnih fizičkih aspekata bavljenja istim nudi i brojna druga poput upoznavanja novih ljudi i sredina,stvaranja mnogih nezaboravnih iskustava i uspomena, a da je tome uistinu tako potvrdila su i sretna lica naših klinaca i klinceza tokom ova dva dana.

Na kraju bi se i ovim putem još jednom zahvalili svima uključenima u organizaciju ovog putovanje i našim domaćinima u Vinkovcima i Vukovaru te se nadamo kako je ovo samo početak jednog lijepog sportskog prijateljstva.

GALERIJA SLIKA

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.